bespaar op boodschappen bespaar op energie minder betalen voor telefonie & internet goedkoepr verzekeren en lenen bespaar op uw auto


Bespaar op uw auto; verzekering en andere onkosten:
Door uw rijstijl aan te passen, en/of wat minder vaak de auto te pakken voor korte afstanden kunt u vele honderden euro's per jaar besparen. Daarnaast is vaak ook veel geld te besparen op uw auto verzekering.

Tips voor een lager benzineverbruik:

  • Rustig rijden Deze tip ligt voor de hand, maar veel mensen realiseren zich niet hoe groot het verschil in verbruik is tussen hard en rustig rijden. Bij korte ritten (tot ongeveer één uur) is het tijdsverschil ten opzichte van de snelheid daarnaast ook nog eens heel klein. Voorbeeldje: Je moet 60 km rijden: met een snelheid van 120 km/u doe je hier een half uur over, rij je 140 dan doe je er bijna 26 minuten over, een verschil van slechts 4 min!

  • Gebruik de auto niet voor korte afstanden! Een koude motor gebruikt veel meer brandstof dan een warme, en vervuilt meer. Korte afstanden betekenen zware slijtage voor de motor en een hoog benzineverbruik. Een richtlijn voor "korte" afstand is 5 KM of minder. Bijkomend voordeel is dat fietsen gezond is.

  • Gebruik cruise control. Cruise control zorgt ervoor dat de auto gelijkmatig gas geeft. Heb je geen cruise control probeer dan zelf zo gelijkmatig mogelijk gas te geven. Liever continu 120 KM/u dan een onregelmatig lager tempo met veel remmen en weer gasgeven.

  • Kies de juiste versnelling. Als de motor rustig loopt zal de motor veelal efficiënt lopen. Of de motor lekker loopt is meestal aan te voelen maar het is ook af te lezen aan de toeren. Tussen 1500 en 3500 toeren is de richtlijn.

  • Gebruik elektriciteit alleen als het niet anders kan. Achterruitverarming kost 3% tot 5% extra brandstof. Ook het onnodig gebruiken van mistachterlicht en verlichting op heldere dagen kost extra brandstof.

  • Houd de ramen gesloten. Wil je graag verkoeling? Gebruik de ventilatie-openingen. Fabrikanten hebben al het mogelijke gedaan lucht via de ventilatie door de auto te laten circuleren. Door de ruiten te openen wordt de aerodynamica verstoord, met als resultaat lawaai en 5 tot 10% meer brandstofverbruik.

  • Gebruik airconditioning met beleid. Airconditioning kan leiden tot een stijging van het benzineverbruik met maar liefst 10%!

  • Denk aan de aerodynamica. Verwijder ski-boxen, imperials en andere obstakels indien mogelijk. De stroomlijn van de auto is van invloed op het benzineverbruik en wordt door dergelijke windvangers niet bevorderd.

Meer van deze tips zijn hier te vinden.

Bespaar geld op uw auto verzekering:
Overstappen naar een andere auto verzekering kan al gauw enkele tientjes per maand schelen. Bedenk ook dat voor uw vijf jaar oude auto u misschien beter kunt volstaan met een WA of WA-casco-verzekering in plaats van een all-risk-polis. De auto is immers niet zo heel veel meer waard en u betaalt wel erg veel premie voor een all-risk verzekering!

Vergelijk auto verzekeringen van diverse maatschappijen op prijs en voorwaarden; klik hier.

Bent u toe aan een nieuwe auto?
Kies voor een zuinige auto. Je herkent zuinige auto's aan het energielabel A of B, deze zijn (per klasse bekeken) zuiniger en schoner dan auto's met een C, D of hoger label.

Zuinige auto's:
- Anwb zuinige auto's overzicht
- Energielabel auto's

Sitemap